Še 0.0 do brezplačne dostave

De Buyer (Mineral B) - navodila za uporabo

Železna ponev De Buyer

Ponve linije »MINÉRAL B ELEMENT« so izdelane iz 99% železa, na notranji strani pa so prevlečene z edinstvenim premazom iz čebeljega voska, kar obvaruje posodo pred oksidacijo med skladiščenjem in ustvari naravno oblogo proti sprijemanju živil. Primerna je za vse kuhalne površine, tudi indukcijo! Posoda omogoča visoko segrevanje, hitro se odziva na prilagoditev temperature in tako omogoča popolno ohranitev vitaminov in ostalih hranilnih snovi. Idealna je za pečenje in žar. Z večkratno uporabo bo posoda potemnela in tako se bo tudi hrana manj prijemala na dno posode. Bodite pozorni, da posode ne pregrevate! Ko je le-ta dovolj segreta, znižajte temperaturo. Še posebej bodite pozorni pri uporabi na indukcijski kuhalni površini, saj lahko visoke temperature povzročijo ukrivljanje dna, garancija tega ne krije.

POZORNO PREBERITE NAVODILA!  

PRED PRVO UPORABO: Posodo splaknite z zelo vročo vodo, jo operite z gobico, nato pa jo dobro obrišite. Nalijte približno 1 mm olja, toliko, da lepo prekrije dno ponve (če je le mogoče ne z oljčnim oljem, saj se bo kadilo), nato pa ga segrevajte približno 5 min na zmernem ognju oz. temperaturi. Olje nato zavrzite, posodo pa dobro obrišite s suho papirnato brisačo. Po teh preprostih korakih bo vaša ponev pripravljena na prvo uporabo.  
 

PRIPOROČAMO OGLED SPODNJEGA POSNETKA: »Minéral B Element Seasoning- version ENG«  
 

 

UPORABA: Segrejte ponev z majhno količino maščobe, ko je le-ta dobro segreta, dodajte hrano in jo popecite na obeh straneh (približno 45 sek), nato pa znižajte temperaturo. Ne puščajte hrane dalj časa v posodi! 
 

MAILARDOVA REAKCIJA – UPORABA POSODE: Ko se posoda segreje do 140°C, se hrana rahlo dvigne nad površino, kot rezultat Mailardove reakcije (reakcija med ogljikovimi hidrati in beljakovinami, ki poskrbi za spremembo barve, okus in ohranitev kakovostnih sestavin hrane). 
 

ČIŠČENJE: Posodo takoj po uporabi operite z zelo vročo vodo (po potrebi si pomagajte z lopatko, da odstranite ostanke hrane), izplaknite pod tekočo vodo in jo dobro obrišite.

POSODE NE ČISTITE V POMIVALNEM STROJU! Da bi se izognili morebitnemu vonju ali ostankih po hrani, od časa do časa posodo očistite z grobo mleto soljo (sol popražite v posodi brez vode cca minuto in pol). Posodo premažite z oljem, očistite jo s suho papirnato brisačo. Izogibajte se shranjevanju v vlažnem okolju.  
 

OPOZORILO! Posode nikoli ne namakajte. V kolikor so na njej ostanki hrane, vlijte v ponev vodo in jo pustite da zavre, nato jo dobro zdrgnite z mrežico ali lopatko. V kolikor se zgodi, da bi posoda porjavela, jo le zdrgnite s krpo in premažite z oljem. 

 

KAJ STORITI, ČE SE POJAVI RJA?

Železna posoda lahko občasno porjavi, kar je povsem naravni pojav in to ne zmanjšuje njene funkcionalnosti. Da preprečite rjavenje, ponev premažite z majhno količino olja, jo obrišite s papirnato brisačo in jo shranite na suhem. Če se rja vseeno kopiči, priporočamo, da jo zdrgnete z žičnato gobico, jo operete in jo ponovno naoljite. 
 

POJAV RJE NA PONVI NI MOGOČE UVELJAVLAJTI KOT RAZLOG REKLAMACIJE !