RECEPT: Pečen piščanec
Sestavine:
1 piščanec, približno 1,8 kg
1 vejica svežega rožmarina
1 vejica svežega timijana
1 žlica oljčnega olja
1 mesnat paradižnik
6 srednje velikih krompirjev
3 korenčki
1 čebula
1 vejica zelene
Sol in mleti poper
Še 0.0 do brezplačne dostave
RECEPT: Pečen piščanec
Sestavine:
1 piščanec, približno 1,8 kg
1 vejica svežega rožmarina
1 vejica svežega timijana
1 žlica oljčnega olja
1 mesnat paradižnik
6 srednje velikih krompirjev
3 korenčki
1 čebula
1 vejica zelene
Sol in mleti poper
Priprava:
Pečico segrejte na 220 °C.
Notranjost in zunanjost piščanca dobro začinite, dodajte vejice rožmarina in timijana.
Olupite krompir, korenje, čebulo in zeleno.
Krompir narežite na četrtine, korenje in zeleno pa na rezine.
Paradižniku odstranite semena in ga narežite na večje kocke, čebulo pa drobno sesekljajte. Piščanca položite na naoljeno dno pekača in okrog njega razporedite narezano zelenjavo.
Po piščancu in zelenjavi potresite narezan paradižnik in sesekljano čebulo.
Vse skupaj prelijte z oljčnim oljem.
Postavite pokrov na pekač in pecite 1 uro 30 - 1 uro 40 minut pri 220 °C .
Čas kuhanja se razlikuje glede na težo piščanca. Ocenite 30 minut na 500 g.
Ko je piščanec pečen ga vzemite iz pečice. Lahko ga narežete in vrnite v pekač z zelenjavo. Tako je jed pripravljena za serviranje.
Recept: Emile Henry
NAMIG: Začinite piščanca tudi pod kožo.
Za hrustljavo kožo na piščancu, lahko malo pred koncem peke, s pekača odstranite pokrov.