Še 0.0 do brezplačne dostave

RECEPT: Pečen piščanec

 

Sestavine:

1 piščanec, približno 1,8 kg

1 vejica svežega rožmarina

1 vejica svežega timijana

1 žlica oljčnega olja

1 mesnat paradižnik

6 srednje velikih krompirjev

3 korenčki

1 čebula

1 vejica zelene

Sol in mleti poper

 

Priprava:

Pečico segrejte na 220 °C. 

Notranjost in zunanjost piščanca dobro začinite, dodajte vejice rožmarina in timijana.

Olupite krompir, korenje, čebulo in zeleno.

Krompir narežite na četrtine, korenje in zeleno pa na rezine.

Paradižniku odstranite semena in ga narežite na večje kocke, čebulo pa drobno sesekljajte. Piščanca položite na naoljeno dno pekača in okrog njega razporedite narezano zelenjavo.

Po piščancu in zelenjavi potresite narezan paradižnik in sesekljano čebulo.

Vse skupaj prelijte z oljčnim oljem.

Postavite pokrov na pekač in pecite 1 uro 30 - 1 uro 40 minut pri 220 °C .

Čas kuhanja se razlikuje glede na težo piščanca. Ocenite 30 minut na 500 g. Ko je piščanec pečen ga vzemite iz pečice. Lahko ga narežete in vrnite v pekač z zelenjavo. Tako je jed pripravljena za serviranje.

Recept: Emile Henry

 

NAMIG:

Začinite piščanca tudi pod kožo.

Za hrustljavo kožo na piščancu, lahko malo pred koncem peke, s pekača odstranite pokrov.