Še 0.0 do brezplačne dostave

Priključki za testenine

V kolikor imate strojček za testenine (Imperia ali Titania), je dobro imeti na voljo tudi različne priključke, za ustvarjanje različnih jedi iz testenin.

Tukaj je nekaj najbolj priljubljenih:

Capelli d'Angelo 0,8 mm: priključek izdeluje dolge in tanke, kot lase široke testenine, poznane po imenu angelski laski, ki se uporabljajo predvsem v juhah. Debelina reza svežih testenin je 0,8 mm.

Capelli d'Angelo 1,5 mm: priključek izdeluje dolge in tanke rezance. Te testenine se običajno uporabljajo v lahkih in elegantnih jedeh, saj se dobro kombinirajo z omakami, kot so oljčno olje, limonin sok, paradižnikova omaka ali pesto. Zaradi svoje tanke oblike se Capelli d'Angelo testenine hitro skuhajo in so odlična izbira za hitro pripravo obroka. Debelina reza svežih testenin je 1,5 mm.

Spaghetti: priključek izdeluje dolge, tanke in cilindrične testenine (špagete), ki so ena izmed najbolj znanih in priljubljenih vrst testenin v italijanski kuhinji. Špageti so odlični v kombinaciji s paradižnikovo omaka oz. ragujem alla bolognese (bolonjska omaka). Uporabljajo se tudi v hladnih solatah ali v receptih s česnom in oljem. Debelina reza svežih testenin je 2 mm.

Tagliatelle: priključek izdeluje ploščate rezance, ki so odlična izbira za tiste, ki uživajo v širših in z omako obloženih testeninah. Priljubljene omake, s katerimi se pogosto postrežejo, vključujejo ragu alla bolognese (bolonjska omaka), smetanove omake, omako iz paradižnikov, karbonara ali pesto. Debelina reza svežih testenin je 2 mm.

Trenette: priključek izdeluje ozke rezance podobne špagetom, vendar so nekoliko širši in ravni. V italijanski kulinariki se uporabljajo s pestom alla Genovese (pesto iz bazilike, pinjol, parmezana, česna in oljčnega olja). Debelina reza svežih testenin je 4 mm.

Fettuccine: priključek izdeluje ploščate testenine, ki so širši od Tagliatell. Ime "fettuccine" izvira iz italijanske besede "fettuccia", kar pomeni "majhen trak". Fettuccine so priljubljene v italijanski kuhinji in se običajno uporabljajo v bogatih in kremnih omakah, kot je klasična Alfredo omaka na osnovi smetane in parmezana, omaka na osnovi paradižnika, pesta ali špargljeva omaka. Zaradi svoje širine se omaka dobro oprime testenin in ustvari okusno jed. Debelina reza svežih testenin je 6,5 mm.

Lasagnette: priključek izdeluje široke rezance, ki so podobne tradicionalni lasagni, vendar so tanjši in ožji. Ime "lasagnette" izhaja iz italijanske besede "lasagne", kar pomeni "rezanci". Lasagnette se pogosto uporabljajo pri pripravi lazanj ali v drugih testeninskih jedeh z različnimi omakami, kot je na primer bolonjska omaka ali pesto. Debelina reza svežih testenin je 12 mm.

Reginette: priključek izdeluje široke rezance z značilno cik-cak obliko na robovih. Te testenine, poznane tudi pod imenom kraljičini rezanci, kar je verjetno povezano z nazobčanimi robovi, ki spominjajo na krono. Odlično se podajo k bogatim omakam, saj imajo veliko površino, na katero se lahko oprimejo okusi. Priljubljene so v italijanski kuhinji in se pogosto uporabljajo v kombinaciji s paradižnikovimi omakami, mesnimi raguji ali smetanovimi omakami. Debelina reza svežih testenin je 12 mm.

Pappardelle: priključek izdeluje najširše rezance, ki se tradicionalno postrežejo s hranljivimi in težkimi omakami, kot so omake iz divjega prašiča ali gob. Debelina reza svežih testenin je 32 mm.

Reginette Pappardelle: priključek izdeluje široke rezance z značilno cik-cak obliko na robovih. Te testenine so poznane tudi pod imenom kraljičini rezanci, kar je verjetno povezano z nazobčanimi robovi, ki spominjajo na krono. Odlično se podajo z omakami, ki se jih dobro oprime, nazobčani robovi pa ustvarijo teksturno zanimivo in okusno jed. Debelina reza svežih testenin je 44 mm.

Ravioli: priključek se uporablja za izdelavo raviolov 5 x 5 cm. Nadevi raviolov se lahko razlikujejo, od mesa, sira, zelenjave do kombinacij različnih sestavin. Lahko so sladki ali slani.

Gnocchi: priključek izdeluje majhne, valjaste testenine, ki so izdelane iz krompirja, moke in jajc (njoki). So mehke, gladke in imajo obliko majhnih blazinic. Gnocchi so priljubljeni v italijanski kuhinji in se pogosto postrežejo s pestom, paradižnikovo omako ali maslom in žajbljem.