Ročni strojček za pasiranje paradižnika Rigamonti je odličen pomočnik pri pripravi paradižnikove omake, juhe ali mezge. V rekordnem času boste zrele paradižnike predelali v gladko omako brez olupka in semen. V samo eni uri lahko spasirate kar 50 kg paradižnika.
Rdeče ogrodje je izdelano iz trdnega polipropilena, podlaga s sesalnim priseskom pa strojčku daje izjemno stabilnost med vrtenjem.
Zrele paradižnike poparite oz. pokuhajte v vreli vodi (1 minuto). Previdno jih vzemite iz posode in ustavite skozi vrhnjo odprtino strojčka ter zavrtite ročko. Filter oz. mreža iz nerjavečega jekla samodejno zadrži paradižnikov olupek in semena, ki se iztekajo na eni strani, čist paradižnikov pire pa se dozira skozi žleb v lovilno posodo, ki jo predhodno podstavite (posoda ni priložena). Strojček enako dobro deluje tudi pri predelavi mehkega sadja in kuhane zelenjave v zdrave napitke, juhe in marmelade.
Pasiranje s tem strojčkom je mnogo hitrejše in enostavnejše od ostalih pasirk.
Izbirate lahko med večjim strojčkom Rigamonti Master ali manjšim Rigamonti Velox.
Namig: večje paradižnike, sadje ali zelenjavo predhodno zrežite na manjše kose.