Že petindvajset let prodajamo izdelke za dom, gospodinjstvo in gostinstvo

Objavil/a anja dne 13.02.2018 - 10:17

S prenovljeno spletno stranjo smo v začetku leta vstopili v za nas jubilejno leto 2018. Že petindvajset let se namreč podjetje Kristal d.o.o. Renče ukvarja s trgovino na debelo in drobno, in sicer s prodajo različnih izdelkov iz porcelana, stekla, nerjavečega jekla, plastike, keramike ter drugih uporabnih proizvodov za dom, gospodinjstvo in gostinstvo.

Začeli smo davnega leta 1993, ko sta Vera in Stojan Zorn začutila priložnost za uresničitev njune poslovne ideje ter ustanovila podjetje za uvoz in prodajo izdelkov za dom in gospodinjstvo. V tistih časih prodajne police na slovenskem trgu še niso bile tako polne tovrstnih izdelkov, zato opisujeta takratne okoliščine kot zelo vzpodbudne in naklonjene razvoju take dejavnosti. Prva trgovina podjetja Kristal je torej odprla svoja vrata že leta 1993 in ponudila izdelke, ki so bili takrat novost na našem trgu. Podjetje Kristal je v naše okolje med prvimi vpeljalo tudi nekatere prodajne prakse po vzoru prodajalcev iz sosednje Italije. V prodajalnah Kristal so bili recimo kupcem že zelo zgodaj na voljo poročni seznami.

Iz zelo majhnega družinskega podjetja, ki je pred poltretjim desetletjem začelo delovati na ''domačem dvorišču'', smo se s trudom in vztrajnim delom razvili v podjetje, ki ima danes sedem prodajaln po Sloveniji. Na sedežu podjetja v Renčah imamo velik razstavni prostor, ki se razteza na skoraj 300 kvadratnih metrih, in približno 1000 kvadratnih metrov veliko skladišče za potrebe grosistične prodaje. Podjetje Kristal d.o.o. Renče je danes zastopnik za vodilne svetovne proizvajalce izdelkov iz porcelana, nerjavečega jekla in stekla ter kuhinjske in okrasne keramike. Vse izdelke iz naše ponudbe tržimo na slovenskem trgu, v prihodnosti pa je naš cilj tudi širitev prodaje na ostale trge.

Ustanovitelja podjetja sta z jasno vizijo, izkušnjami, vztrajnostjo in veliko vloženega dela podjetje pripeljala do današnjih petindvajset let delovanja in še vedno stojita ob strani novi generaciji, ki nadaljuje njuno pot. Idej in načrtov je še veliko, volje do uresničevanja le teh pa tudi. Energija mlade generacije, ki je v zadnjem desetletju prevzela vodenje podjetja, narekuje tudi nadaljnji razvoj podjetja Kristal d.o.o. Renče.